Přichází opět doba pro aukce nemovitostí

Přichází opět doba pro aukce nemovitostí

Jako zkušený realitní makléř vím, že správná prodejní strategie může znamenat rozdíl mezi rychlým prodejem za vysokou cenu a dlouhým čekáním na kupce. V dnešním článku se podíváme na dva přístupy k prodeji nemovitosti a proč by aukce mohla být tou pravou volbou pro vás.

 

Tradiční prodej nemovitosti za přehnanou cenu

První scénář, který často vidíme, je nastavení přehnané ceny nemovitosti s očekáváním, že se najde kupující ochotný zaplatit. Tento přístup však často vede k dlouhému čekání a nakonec k výraznému snížení ceny, aby se nemovitost vůbec prodala. Prodávající tak ztrácí nejen čas, ale často i peníze na údržbu nemovitosti během prodejního procesu.

Prodej s pomocí zkušeného makléře a strategie aukce

Na druhou stranu, když se nemovitost nabídne za realistickou cenu, přiláká to větší počet zájemců. Zde přichází do hry strategie elektronické aukce. Díky konkurenci mezi zájemci může finální prodejní cena rychle růst a často přesáhne původní očekávání prodávajícího. Aukce také znamená jasně stanovený časový rámec, což může být pro prodávajícího velkou výhodou.

Výhody aukce pro prodávající

Aukce nabízí řadu výhod pro prodávajícího. Nejenže může dojít k rychlému prodeji za vyšší cenu, ale prodávající má také jistotu, že nemovitost bude prodána v předem stanovený termín. Dále aukce zvyšuje transparentnost prodeje a minimalizuje riziko dlouhého čekání na kupce.

Jak funguje aukce nemovitostí

Proces aukce začíná na předem sdělených webových stránkách nabídkou ceny nemovitosti uvedené v inzerci, stanovením výše minimálních příhozů a určením termínu začátku a konce aukce. Vítěz je ten, kdo nabídne nejvyšší cenu.

Na webových stránkách aukce jsou zájemci dopředu informováni se zněním následně podepisované rezervační smlouvy, kterou musí následně do 24 hodin po ukončení aukce podepsat. Nezarezervují-li, nemovitost se nabídne zájemci umístěnému jako druhý v pořadí.

Celý proces je rychlý, efektivní a díky moderním technologiím je prováděn elektronicky, což zvyšuje dosah potenciálních kupujících.

Která metoda je pro vás?

Je jasné, že každý chce svoji nemovitost prodat co nejjednodušeji, bez nervů a hlavně co nejvýhodněji pro sebe. Volba mezi tradičním prodejem a prodejem se zkušeným makléřem s případnou následnou aukcí závisí na vašich prioritách. Pokud hledáte rychlý prodej a chcete maximalizovat prodejní cenu, aukce může být tou správnou volbou.

Na druhou stranu mám i klienty co nemají spěch a jsou ochotni čekat na kupce ochotného zaplatit vyšší požadovanou cenu a neriskovat, že aukcí se cena tak vysoko nedostane.

Záleží vždy na typologii klienta a jeho prioritách.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Jsem zde, abych vám pomohl najít tu nejlepší cestu k prodeji vaší nemovitosti.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů